Видите ли веднъж как Марк Битман готви и говори за храна, никога повече няма да бъдете същите. Човекът те кара да се чувстваш, сякаш кулинарното изкуство е най-естественото и интуитивно нещо на този свят, а думите му са по-магнетични и от самото ястие. Всяка негова рецепта иска да бъде направена от вас. Отново и отново. Искрено завиждам на тези, които все още не го познават, защото първата среща е най-очарователна.
След като тази седмица Краси писа за доматите и за динята, смятам, че е повече от логично рецептата, с която ще ви представя чичо Битман, да включва и двата плода, плюс още нещичко за разкош. Но за да не акумулирам излишно напрежение, започвам да изреждам продуктите:
-
диня, нарязана на кубчета
-
чери домати, разполовени
-
синьо сирене, натрошено
-
магданоз, нарязан наситно
-
зелен лук, нарязан наситно
-
лют червен пипер
-
зехтин
-
балсамов оцет
-
сол на вкус
Както виждате, количествата не са изрично упоменати, защото Марк Битман готви така, както готви всеки един от нас – либерално и според личния си вкус.
Начин на приготвяне:
Внимание! Смесете всички съставки в купа! Толкоз. Няма да ви лиша от удоволствието да видите как го прави автора на тази рецепта, разбира се.
Добави коментар