Почивните ми дни преминаха в кулинарни експерименти. Сготвих пълнени доматки на фурна с плънка от маслини и няколко вида сирена. Направих и пиле в сладко-кисел сос, а за десерт спретнах набързо вкусен пай от сини сливи. Уморих се! Време е за нещо бързо и лесно - за поредната фасулска салата.
А в случай, че днес и вие сте в лежерно готварско настроение, мога да ви препоръчам следната рецепта. За да я реализирате, ще ви трябват:
зърната на 4 средно големи кочана варена царевица
200-300 грама орехи
2 супени лъжици сок от лайм (или лимон)
2 супени лъжици зехтин
60 грама натрошено фета сирене
сол и пипер
2 малки люти чушки, нарязани на тънки ивички (по желание)
RealSimpleИ така: изсипете орехите в тавичка, предварително покрита с хартия за печене. Напръскайте ги с няколко капки зехтин и ги печете във фурната за около 10 минути, на 200 градуса. Разбърквайте ги периодично, за да не загорят. Целта е да придобият приятен аромат и лека коричка. После ги оставете да се охладят и ги натрошете с ръце.
В подходяща купа комбинирайте царевичката, сока от лайм, зехтина, подправките и чушлетата. Разбъркайте добре. Добавете орехите, а накрая декорирайте с натрошеното фета сирене отгоре.
Това е то! Да ви е вкусно :) Ето тук пък може да откриете рецептата за още една фасулски лесна за приготвяне салата.
Добави коментар