К. Русев е отвратителен човек. И ще ви кажа защо. Първо, той обядва с мен всеки ден. (Сигурно идентичните ни фамилии го подстрекават към подобни своеволия.) Второ, докато обядва с мен, тази личност често говори за храна. Сега ви пиша именно, за да се оплача от всичко, което ми наприказва вчера.
Всичко започна много невинно. Споделих с него, че се чудя какво да приготвя за вечеря. Той, уж за да ми даде съвет, започна да говори за някакви свински ребра с подправки, които се получавали страхотни. Следвайки своята природа, в началото на разговора бях напълно скептична по отношение на споменатите съставки. Малко по малко обаче открих ухото си за неговите думи, които излизаха на следните честоти:
-
1 кг свински ребра (за 3-4 души)
-
1-2 ч.л. мед
-
1-2 ч.л. къри
-
1-2 ч.л. канела
-
чесън (колкото ви душа иска)
-
соев сос
-
червен пипер
-
черен пипер
-
сол
Руслана РусеваПодправките, медът и чесънът са ви нужни, за да приготвите марината. Размесете ги хубаво и оставете месото да се накисне за минимум един час в сместа. След това овкусените ребра се пекат в плик. Температурата на фурната трябва да бъде 180 градуса. Не забравяйте да надупчите плика, преди да го подложите на топлинната обработка, за да може месото да си поема въздух. Печенето ще ви отнеме малко повече от час.
Признавам, че собственоръчно приготвих ребрата. Не искам да споменавам какви екзотични аромати се носеха от печката. Изживяването беше необикновено. Вкусът на храната – дотолкова непоносим, че от нея не остана почти нищо. Само малко за днес на обяд, когато виновникът за тази рецепта пак ще се яви при мен.
Хубаво е този деликатес да бъде консумиран със също толкова достойна гарнитура. Домашна снежанка, картофена салата, паста от хрян – възможностите са многобройни. А ако към всичко това добавите и чаша червено вино, усмивката няма да слезе от лицето ви.
Мили приятели, насърчавам ви да наостряте уши за всякакви нетрадиционни кулинарни предложения, които някой до вас ви нашепва. Резултатът може да бъде очарователен.
Добави коментар
Второ: Рецептата е уникална, правили сме нещо подобно, но с малко по-разменени подправки... (тоест без канела, но с индийско орехче) както сама си се убедила, резултата е такъв, че предпочиташ да прибереш всичко сготвено в себе си отколкото в хладилника :)
И трето: Ае кви са тези неадекватни коментари във всяка статия...
"ЕЕЕХЕЕЕ КОЛКО ЯКО, УАУ, ЙЕЕЕ, МАЛЕЕЕ УБИЙСТВЕНО, СУПЕР, ДА!"
Мислите ли преди да поствате или просто ей така да има коментари...????