Отваряйте хладилниците, защото пингвините-бежанци са на вратата и трябва да бъдат настанявани скоропостижно. Разбрали са, че имаме правилното кулинарно отношение към всякакви бедстващи видове и не приемат "не" за отговор. Те са шестнадесет на брой и се състоят от следните продукти:
-
16 обезкостени големи черни маслини
-
16 малки обезкостени малки черни маслини
-
около 120 грама крем сирене (или пълномаслена извара)
-
16 тънки кръгли резенчета от дебелия край на 1 морков
-
8 пера от зелен лук
-
16 клечки за зъби
Сформиране на пингвините:
Сформирането започва като от всяко морковено резенче отрежете триъгълно късче, подобно на парче торта. Същите тези парченца трябва да натикате с помощта на дървено шишче или друго тънко пособие в малките обезкостени маслини, така че връхчето им да се покаже през малката дупка, подобно на клюнче.
Следва разрез по дължината на големите маслини, който ще ни позволи да ги натъпчем с толкова много крем сирене, че да не могат да се затворят. Така напълнените маслини се поставят с голямата дупка надолу върху морковените резени, като белите коремчета се приравняват с изрязаните краченца. Цялата тази композиция се закрепва с помощта на клечка за зъби, на чиито връх предварително е монтирана главата на пингвинчето.
Финалният щрих е увиването на зелено шалче от половин перо лук.
По този начин полярните гости биват приютени в хладилника а след това – на едно малко по-топло място. Хранителна пирамида, знаете как е.
Добави коментар