Вдъхновени от идеята да вкараме повече зеленчуци в менюто ви, днес ще ви запознаем с една наистина приятно-лесна рецепта. Предлагаме ви още тази вечер да си направите... печен карфиол!
Добрата новина, е, че към настоящия момент забавният зеленчук, срещан и под името цветно зеле, може да бъде открит в почти всеки хранителен магазин, на прилична цена. Освен това, той е пълен с важни фитонутриенти. Съдържа доволно количество витамин C, много от витамините на група B, както и солидна доза фибри. В сладура може даже да откриете така важните за тялото омега-3 мастни киселини.
Е, хайде, фасулска работа е! Ще са ви необходими следните продукти:
-
1 глава карфиол, разрязана на средно големи парчета (розички)
-
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
-
зехтин
-
около 100 грама сирене пармезан
-
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 200 градуса. Междувременно покрийте тавичка с хартия за печене и наредете розичките върху нея. Полейте ги с малко зехтин и добавете чесъна, солта и пипера. Уверете се, че всяко късче карфиол е получило подобаващо внимание.
Печете специалитета си за около 45 минути, до златисто. От време на време може да разбърквате манджичката си, за да сте сигурни, че всичко ще е наред.
Когато е готова, я изсипете в подходящ съд и я поръсете с пармезан. Ммм! Вусно е, нали?
Добави коментар