Болна съм, но никак не съм загубила апетита си :)
Затова непрекъснато се оглеждам за някоя нова и хубава рецепта. Като тази, която ще споделя с вас само след ред разстояние.
Всичко, което ви е необходимо, за да я реализирате, е:
- 4 големи картофа
- 4 яйца
- 4 супени лъжици сос песто (домашно приготвен или закупен от магазина)
- 2 скилидки чесън, разполовени
- сол и пипер, на вкус
- зехтин
- шепа листа от босилек, по желание
Ето как ще процедирате:
Notions & Notations of a Novice CookНай-напред, измийте картофките, обелете ги и ги нарежете на кръгчета. Сложете ги в тава, овкусете ги с малко зехтин, сол и пипер. Покрийте ги с алуминиево фолио и ги печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути. Целта е да омекнат и да хванат лека коричка.
След това ги извадете и добавете скилидките чесън, както и песто соса, равномерно разпределен върху картофките. Цялата тази прелест върнете отново във фурната за още 10 минути.
Предстои ви да изкарате яденето още веднъж, за да сложите вътре и яйцата. Същите е добре да счупите предварително и просто да ги изсипете върху картофите. Овкусете с още малко пипер и сол и сложете листенца босилек, по желание. Печете, докато яйцата са готови, извадете и сервирайте специалитета топличък.
Ам-ам, че вкусотия!
Добави коментар