Изобщо не ни интересуват дъждовните облаци над София и някои други градове в страната! Напук на сърдития юли, ние планираме пикник този уикенд, тъй като пропуснахме морския бряг :( И ще си го осъществим, дори и да чакаме часове за 60 слънчеви минути на открито!
По този повод ви предлагаме една рецепта за бързи солени хапки, които можете да разнасяте със себе си по паркове и поляни, без да се притеснявате, че ще загубят вкусовите си качества.
Ето и необходимите продукти за 16-20 хапки:
450 грама мек колбас, наденица или кренвирши
450 грама готово бутер тесто
100 грама гъби по избор, нарязани на дребно
30 грама масло
1 яйце, разбито
по 1 супена лъжица Табаско и Уорчестър сос
1 супена лъжица суха мащерка
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В подходящ тиган разтопете маслото и задушете гъбите, докато омекнат. Изсипете ги в голяма купа и добавете към тях двата вида сос, мащерката и колбасите, нарязани на дребно. Овкусете със сол и пипер и разбъркайте добре до пълното им смесване.
Разстелете тестото върху подходяща повърхност и нарежете всяка кора на два по-малки правоъгълника. В средата на по-малките парчета тесто разпределете ивица от месната смес. Намажете единия ръб с разбитото яйце, навийте на руло и притиснете двете ръбчета с яйцето, за да залепнат добре.
Нарежете полученото руло на парчета с около 2-3 сантиметра широчина всяко. Подредете мини-рулцата в леко намазнена тавичка и запечете в предварително загрята фурна с температура от около 200 градуса. Хапките са готови след около 15-20 минути или щом станат златисти и хрупкави, а месната им сърцевина е добре изпечена.
Изчакайте да изстинат, след което преместете в плетена купа, хартиена торба или друга подходяща за пренасяне опаковка и сте готови с част от пикник менюто си.
Добави коментар