Ако огладнеете по това време на деня и сте си вкъщи, какво ще си сготвите, м? Чудите се, виждам. Затова директно ви отправям следното предложение: направете си псевдопържени некартофи. Ха! Бас хващам, че ви обърках съвсем.
Затова ще побързам да разкрия загадката и ще ви поканя да си запишете необходимите продукти:
- 2 узрели плода авокадо, средно големи
- 1 голямо яйце, разбито с вилица
- около 120-130 грама едра галета (ако имате на разположение т. нар. панко японска галета, действайте с нея)
- 60 грама брашно
- 1 ½ супена лъжица масло, разтопено (бихте могли да го замените и с кокосово масло)
- 1 чаена лъжичка едра сол
- пипер
Notions & Notations of a Novice CookНай-напред, трябва да се справите с авокадото. Обелете плодовете, отстранете костилката им и ги нарежете на резенчета, с дебелина около 1-2 сантиметра.
Комбинирайте разтопеното масло с галетата и разбъркайте внимателно с вилица. Овкусете и брашното с малко сол и пипер.
Сега вземете резенчетата авокадо и ги потопете последователно в брашното, в яйцето и накрая – в галетата.
Наредете ги върху хартия за печене, в тавичка, и ги напръскайте с малко зехтин. Накрая ги отпратете директно към фурната. Печете некартофите до златисто, като ги обръщате от време на време.
Е, дерзайте!
Добави коментар