Напоследък колегата Киро е луд по цвеклото :) Направо не може да спре да го консумира. Аз обаче също си имам мания – влюбена съм в карфиола!
По този повод, възнамерявам да споделя с вас една супер готина рецепта.
За да я реализирате, ще ви трябват:
- 3 супени лъжици зехтин
- 2 средно големи стръкчета праз, нарязани на лентички
- 1 средно голяма главичка карфиол, разчленена на розички
- шепа свежи листа от кориандър
- около 400 грама бял боб (за предпочитане сварен от вас, но може и от консерва), добре изцеден
- 60 мл прясно мляко (топло)
- 1 чаена лъжичка морска сол
Значи, действайте по следния начин.
Запарете карфиола в тенджерка с вряща вода за около 5-7 мин. Междувременно, загрейте малко зехтин в тиган на котлона и задушете праза също за няколко минути, докато омекне хубавичко.
Изсипете в блендер всички съставки в следната последователност: готовите праз и карфиол, бобчето, кориандъра, прясното мляко, солта и зехтина. Разбъркайте ги до получаване на апетитна еднородна текстура.
Полученото пюре е чудесна алтернатива на картофеното.
Сигурна съм, че ще ви хареса! Да ви е вкусно :)
Добави коментар