Хе-хе-хе, преди малко хапнахте, а вече сте гладни. Сладури!
Ей сега ще ви нахраним, не се тормозете. Ще ви приготвим нещо следобедно, засищащо и адски вкусно, нали ви обичаме.
За да ви зарадваме обаче, ще ни трябват:
- около 400 грама грах на шушулки, замразен
- 4 супени лъжици зехтин
- шепа листенца от мента, нарязани на ситно
- 120 грама настъргано жълто сирене, по избор
- 1 багета или франзела
- 1 круша
- сол и пипер, на вкус
Значи, ето как ще процедираме.
Ще поварим грахчетата за около 10 минути в солена вода, на котлона. Тъй, тъй.
После ще ги извадим с решетъчна лъжица и ще ги потопим за малко в студена вода. Накрая ще ги изцедим, както си му е редът. И ще си отделим мъничко – около 40 грама, за после.
По-голямата част от граха ще изсипем в блендер и ще я обработим до финото ѝ раздробяване. Готовата зелена смес ще комбинираме в подходящ съд с целия грах (дето си го отделихме), заедно с ментата, сиренето, 3 супени лъжички зехтин. Накрая ще овкусим със сол и пипер.
Ще нарежем багетата/франзелата на малки кръгчета, ще ги наредим в тавичка, ще ги напръскаме обилно със зехтин и ще ги бутнем в предварително загрята на 200 градуса фурна. Ще ги позапечем за около 10 минути, докато се снабдят с неустоима хрупкавост.
Ще ги извадим и ще ги намажем с граховото изкушение. А отгоре ще ги декорираме с парченца круша.
Яжте – знаете как :)
Добави коментар