Не знаем за вас, но ние прогресивно започнахме да огладняваме. Обаче, на фона на стихийно приближаващото обедно време, това изглежда съвсем нормално явление.
Даже можем да се обзаложим, че и вашият корем има нужда от "презареждане", нали? Е, добре, ще ви нахраним (ако не наистина, то поне – визуално) с тези симпатични таралежи, които спретнахме набързо през почивните дни.
Освен че са ужасно сладурски, юнаците имат и още едно преимущество, а именно – приготвят се по най-лесния възможен начин. Та, ако привлякоха вниманието ви от раз, ще ви призовем да си ги направите веднага. Ще са ви нужни следните продукти:
около 500 грама кайма
1 яйце
1 средна глава лук, настъргана на ситно
сол и пипер на вкус
други подправки, по желание
За плънката:
8-9 твърдо сварени яйца
За декорация:
зрънца от несмлян пипер и фиде (или спагети)
Начин на приготвяне:
Красимира ДиневаОт каймата, яйцето, лука и подправките омесете тесто (за кюфтета), което после може да оставите за няколко минути в хладилника, за да се стегне.
След това увийте всяко яйце с малко количество смес, оформяйки по този начин таралежчето си.
Трябва да се получи нещо като топче. На същото се опитайте да направите и нос, като го удължите в предната му част.
Накрая сложете две пиперчета за очички, а за косичка (мустачки) – фиде или спагети.
Важно: декорацията става за ядене, но не ви съветваме да я хапвате все пак. При консумация, просто я отстранете предвидливо.
Намажете тавичка със зехтин, подредете бежковците в нея и ги сложете да се пекат във фурната на 180-200 градуса. Наблюдавайте ги периодично, за да не изгорят. В крайна сметка, трябва да се сдобият с приятен бронзов тен :)
Е, това е. Може да сложите животинките си върху "полянка" от зелена или картофена салата. Украсете същата с репички и действайте! Вкусно е, нали?
Добави коментар