Приятели, подозираме, че не ви се готви много-много в събота...
Точно затова ви приготвихме една супер лесна рецепта. Взехме я назаем от Кели – запалена кулинарка, която води наистина интересен и полезен блог с рецепти.
Та, предлагаме ви днес да си спретнете набързо този вкусен и полезен "келин" омлет. Ще ви трябват:
1 люта чушка, нарязана на малки парченца
зърната от 1 кочан варена царевица (може и около 160 грама консервирана)
1 супена лъжица масло
2 яйца
малко количество прясно мляко (1 супена лъжица)
70 грама сирене моцарела, нарязано на тънки парченца (може да ползвате и друго, разбира се!)
сол и пипер на вкус
Начинът на приготвяне е следният: Разтопете маслото в тиган на котлона, при умерена температура. После добавете царевицата и чушката и ги задушете за 2-3 минути.
Междувременно, разбийте яйцата заедно с млякото в малка купа. Въпросната смес изсипете върху царевично-лютивия микс, а отгоре равномерно наредете сиренето.
Оставете омлета да се готви за около 3 минути, докато придобие лека коричка, и после смело го обърнете от другата страна. Бонус-съвет: Кели първо го нарязва наполовина и
тогава го обръща. Изглежда така ѝ е по-лесно :)
Когато е готов, го преместете в голяма чиния и го овкусете със сол и пипер. Мляс!
Както отбелязва авторката на рецептата, омлетът е супер фасулско ястие. Приготвя се за нула време, в него можеш да сложиш всичко налично в хладилника и най-важното - вкусен и засищащ е.
Какво му трябва повече на човек в събота, а?
Добави коментар