Има някои неща, които придават смисъл на живота, независимо от всичко, което се случва около теб в дадения момент. Ще ви спестя лирическите глупости, които обикновено се пишат в подобни обстоятелства и ще ви кажа само две думи: маринован лук. Независимо дали възнамерявате да ядете печено месо, да правите сандвичи или просто търсите някое "по-така" мезе за добре изстудени високоалкохолни напитки, вие искате да имате под ръка маринован лук, повярвайте ми.
Веднъж опитали неговата магия, няма да има сила на този свят, която да ви спре да го правите отново и отново, и отново... Просто трябва да започнете отнякъде и обикновено това "някъде" включва набавянето на следните продукти:
-
една голя-а-а-а-ма глава червен лук, нарязан на тънки полумесеци
-
2 дафинови листа
-
1 чаена чаша прясно изцеден сок от цитруси (лайм, лимон, портокал, грейпфрут или комбинация от четирите)
-
¼ чаша ябълков оцет
-
½ чаена лъжичка млян бахар
-
сол и черен пипер на вкус
Начина на приготвяне:
Внимавайте, защото тук идва сложната част! Комбинирайте всички съставки и ги оставете да се мариноват на стайна температура за 6 часа*, като разбърквате отвреме-навреме. След това прехвърлете всичко в буркан с винтова капачка и съхранете в хладилник... или просто изяжте моментално без да ви мигне окото.
* Ако предпочитате по-хрупкавата текстура, редуцирайте времето за мариноване наполовина
Добави коментар