Страшно обожавам салати. Затова точно такава възнамерявам да ви забъркам след ред разстояние. Всичко, което ми е необходимо, за да я направя, е:
- около 200 грама спанак, измит и нарязан (накъсан) на едро
- 2 яйца, твърдо сварени и нарязани на половинки
- 8 тънки резенчета бекон, приготвени на тиган в малко мазнина, леко хрупкави
- 3 супени лъжици винен оцет
- 1 чаена лъжичка захар
- ½ чаена лъжичка дижонска горчица
- сол и пипер
- 4 големи гъби печурки, нарязани на филийки
- 1 малка главичка лук, нарязан на дребно
- зехтин
Много е лесно:
Просто загрявам малко зехтин в тиган на котлона, на умерена температура. Добавям гъбките и ги задушавам, заедно с лука. Овкусявам със сол, пипер, оцет, захар и горчица.
Накрая добавям и спанака, който предвидливо съм запарила преди това. Бъркам и си свиркам, докато всички продукти омекнат добре. Малко преди да сваля тази прелест от котлона, ще бутна вътре и бекона - да се стопли и той :)
Готовата смес ще изсипя в подходяща чиния и ще декорирам отгоре с яйчицата, за красота. Воала!
При нужда, ще овкуся салатата с още сол и пипер.
Добави коментар