Точно, когато на човек му писне да яде твърдо сварени яйца на фурна, се намира добър приятел, който да му покаже как да се разнообрази. Освен това Великден наближава и всякакви нови начини за третиране на героите на празника са повече от добре дошли. Затова днес ще варим бъркани яйца.
Добрата новина е, че яйцата се бъркат, докато са в черупката. Това се случва с помощта на някой по-дълъг ръкав на блуза или пък с любимия ви чорап. Пъхнете яйцето така, че да застане в средата на ръкава/чорапа и го пристегнете от двете страни с канап или по-дебел конец, за да не бяга наляво-надясно. След това хванете от двата края и започнете да въртите, докато ръкавът/чорапът се усуче хубавичко. Изпънете рязко ръце, като по този начин ще предизвикате скоростно въртене в обратната посока. Повторете това упражнение 10-тина пъти. Знам, че нищо не разбрахте от написаното, затова ще ви покажа и видео.
Проблемът с тази техника е, че на пръв поглед не можете да бъдете сигурни дали сте предизвикали желания от вас ефект. Ето защо вторият поглед се осъществява на тъмно с помощта на фенерче. Ако светлината, преминаваща през яйцето е по-скоро червеникава, значи сте свършили работа. В противен случай ще имате по-ярък и жълт цвят.Wonder How To
Другото нещо, което трябва да имате предвид, е, че настоящата процедура може да направи яйцата по-чупливи. Затова препоръчителният метод за варенето им е поставяне в студена вода и постепенно загряване, докато във водата започнат да се образуват мехурчета. Следва отстраняване от огъня и 15 минути изчакване. След това яйцата са готови да бъдат охладени и изядени. Или пък подарени на нищо неподозиращата ви баба, която ще си помисли, че вече ги леят в завода.
Следващия път може да ви покажем как се пържат яйца с черупките. Ако вярвате, че подобно нещо е възможно, харесайте ни във фейсбук и чакайте там.
Добави коментар