Безглутеновият режим не означава лишаване от малките сладки неща на живота. Обикновеното брашно може да бъде заменено с някое от изброените по-долу. Резултатът е хем вкусен, хем здравословен, хем идентичен с оригиналните белгийски гофрети.
Продукти:
1 чаша брашно от елда
½ чаша брашно от киноа
½ чаша брашно от просо
2 с. л. смляно ленено семе
4 с. л. картофено нишесте
2 с. л. бакпулвер
1 ч. л. ванилов екстракт
½ ч. л. сол
2 чаши овесено мляко
4 с. л. нектар от агаве
4 с. л. слънчогледово олио
пудра захар
плодове по ваш избор
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете брашната, лененото семе, картофеното нишесте, бакпулвера и солта. Разбъркайте добре с помощта на телена бъркалка, така че съставките да се смесят добре.
Добавете ванилията, млякото, агаве сиропа и олиото и отново разбъркайте.
Оставете сместа да почине докато се загрее гофретника. Важно е да оставите сместа за около 8-10 мин. – по този начин тя ще стане по-еластична и гофретите ще имат по-добра текстура.
Времето на печене в гофретника зависи от указанията на уреда.
Можете да поръсите с пудра захар и да гарнирате с плодове или конфитюр по избор и да поднесете топли.
Добави коментар