Не знам дали сте фенове на брускетите, но аз мисля, че днес ще станете. Няма по-вълнуващи вкусотии от тях. Нещо повече - перфектно решение са за следобедна закуска, например.
Затова не губете време, ами изненадайте сетивата си с:
Ягодови брускети: тази солено-сладката комбинация ще разтопи сетивата ви от удоволствие. А ако не стане така, намерете ме във фейсбук, за да поспорим.
Брускети с грах: може да ви се струва като странно кулинарно решение, но бързо ще разберете, че няма по-успешен избор от съставки за приготвянето на хрус-хрус вкусотия.
Брускети със сьомга: любимите ми! Тук ще трябва да поразпиша набързо и рецептата, че май не съм ви я давала.
Трябват ви (за 20 броя):
- 1 багета, нарязана на 20 тънки филийки
- 2 супени лъжици лимонова кора (на около 3 лимона).
- 1 супена лъжица свеж копър, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица свеж магданоз, също нарязан на ситно
- 1 супена босилек, обработен като горните две
- около 450 грама сирене рикота
- 10 резенчета пушена сьомга
- сол, пипер и зехтин
Най-напред, напръскайте хлебчетата обилно със зехтин и ги сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Позапечете ги за около 10 минути, докато се снабдят с неустоима хрупкавост.
В купа смесете лимоновата кора, копъра, магданоза, босилека и сиренето. Добавете малко сол и пипер на вкус. Разбъркайте. С готовата смес покрийте брускетите, а отгоре сложете половин резенче сьомга. Гарнирайте с мини стръкче копър.
Това е :) Пробвайте, знам, че ще ви харесат.
Добави коментар