Какво ни трябва
- Извара - 300 гр.
- Пресни боровинки - 250 гр.
- Кондензирано мляко - 100 гр.
- Сушени боровинки - 80 гр.
- Мак – 40 гр.
- Захар - 2 с.л.
- Пресна мента
Начин на приготвяне
Поставете изварата в купа и добавете кондензирано мляко. Можете да използвате вилица, за да смесите съставките, но опитни домакини препоръчват да използвате блендер, за да получите хомогенна маса. След това разделете изварата на две части, добавете маково семе в едната. Добавете сушени боровинки към другата. Смесете двете части на изварата. Смелете пресни боровинки в блендер на висока скорост. За по-добри резултати прецедете през през сито. Добавете захарта и разбъркайте добре, докато се разтвори напълно.
Поставете сместа от извара и сушени боровинки в купички или кръгли чаши. Отгоре се изсипва горската смес със захар, а следващият слой е извара с маково семе. И отново допълваме слоестата структура с ягодовата маса. Украсете десерта с тънък слой кондензирано мляко и листа от мента.
Добави коментар