Способни сте да консумирате суши по всяко време на денонощието? Ясно е: маниаци сте и няма две мнения по въпроса :) Не очаквайте, че ще ви съдим или нещо такова. Стомахът си е ваш, пълнете го с каквото пожелаете - имате глава на раменете си все пак.
Ако искате да разнообразите малко "суши-рутината" обаче (или са ви свършили корите от водорасли - т. нар. нори), пробвайте днешната рецепта за вкусен и полезен сандвич.
За да си спретнете 4 такива (за компанията), ще са ви нужни:
- 260 грама пушена сьомга, нарязана на тънки резенчета
- 1 добре узрял плод авокадо, без костилката и също нарязан на парченца
- 8 филийки ръжен хляб
- 260 грама крем сирене, на стайна температура
- 1 супена лъжица уасаби на прах
- 1/2 лимон
- 2 чаени лъжички вода
Направете следното: най-напред, смесете в подходящ съд уасаби с вода и бъркайте до получаването на гъста каша*. Вътре добавете крем сиренето и пак разбъркайте добре.
С готовата, овкусена смес намажете филия хляб. Отгоре подредете резенчета сьомга и авокадо. Изстискайте над цялата тази прелест няколко капки лимонов сок. Захлупете с още една филийка. Хоп! По същия начин действайте и с останалите. За улеснение, преди консумация можете да разрежете сандвича наполовина.
Това е... за вас. Да ви е вкусно!
*Спокойно бихте могли да ползвате и готов сос уасаби, просто предварително преценете колко количество да сложите. Знаете, че е доста пикантен все пак.
Добави коментар