Зеленчуковата супа с амарант е лека и приятна и особено
подходяща за обяд. Ще ви сгрее и в същото време ще ви донесе наслада.
Най-сериозният ѝ позитив е, че след като си хапнете от нея няма да ви се доспи, което да възпрепятства работата в следобедните часове на деня.
Комбинирайте я със
суров сушен хляб от семена и ще запазите енергията си за целия ден.
Необходими продукти за 4 порции:
Thinkstock/Guliver
1 литър филтрирана или изворна вода
1 морков
1 глава лук
100 грама гъби
1
сладък картоф батати
1 червена чушка
2 скилидки чесън
100 грама царевица
1/2 чаена чаша амарант
хималайска сол
чубрица
куркума
черен пипер
сладък червен пипер
1 лютива чушка (по желание)
За гарниране:
1 връзка пресен лук
зехтин
Сложете в средно голяма тенджера 1 литър вода и добавете всички зеленчуци нарязани на сравнително малки парчета. Оставете на слаб огън да къкри за около 10-15 минути. Добавете подправки и
отстранете от огъня. Гарнирайте със зехтин и пресен лук. Тайната на тази вкусна супа се крие в подправките и натуралността на зеленчуците!
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Вкусна зеленчукова супа с амарант
За обяд!
Добави коментар