Тя пее. Пробва вкуса на поп-фолк кариерата и успя да внесе една по-различна тоналност на до болка познатата ни музикална сцена. Тя прави дрехи. От около година има собствен моден бранд - DECALOGUE, и свой бутик. Тя готви. При това добре и съвсем редовно до изминалото лято.
Тя е Вероника, но е по-известна и като Ginger Cookies - името на личния й кулинарен блог. Съвсем естествено решихме да я включим в серията ни Вкусни празници 2012 и ето какво се получи:
личен архивДай ни три готварски съвета, които наистина (ама наистина!) ще ни бъдат от полза!
Кои, според теб, са най-необходимите кухненски джаджи и защо?
Сподели с нас любимата си рецепта за Коледа/Нова година.
Според мен, хлябът е изключително важен за празничната трапеза. Тъй че моята рецепта е за многолистна коледна питa. Ето и необходимите продукти:
около 850-900 грама задължително пресято бяло брашно
1 кубче прясна мая
500 мл топло прясно мляко (не горещо)
150 грама студено краве масло
100 мл олио
2 яйца
1 чаена лъжичка сол
1 равна супена лъжичка захар
1 жълтък за намазване
сусам и мак за поръсване
Ginger CookiesНачин на приготвяне:
Затоплете около 50 мл от прясното мляко и разтворете маята в него, прибавете и захарта.
Оставете закваската покрита да престои 15 минути.
Пресейте брашното и направете кладенче в средата. Сложете всички продукти (без кравето масло) за тестото и прибавете закваската. Омесете гладко и еластично тесто. Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса на топло за 1 час и 30 минути.
Разделете втасалото тесто на 4 топки и всяка разточете на кора с дебелина около 2 см. Върху всяка сложете филийки студено краве масло и подредете всички кори една върху друга.
Сгънете всичко това на две и го разточете отново. После сгънете пак на две и разточете отново до получаването на една голяма кръгла кора с дебелина около 2,5 см.
Нарежете кората на тънки и дълги триъгълници и ги навийте като кифлички. Подредете ги в намаслена и набрашнена тава, покрийте с кърпа и оставете да втаса за още 30-40 минути (до удвояване на обема).
През това време включете фурната да загрява на 200 градуса.
Намажете питката с жълтък и поръсете със сусам и мак. Сложете я да се пече и като се зачерви, намалете градусите и покрийте с фолио. Печете докато е готова.
Резултатът винаги е празнично вкусен ;)
Добави коментар