От два дни Киро ме изкушава с едни маслини, дето ги похапва в обедната почивка – направо не мога да го понасям ;)
Затова още тази вечер възнамерявам да се заредя с цял бидон с малките вкусотийки и да си ги ям сама. А може и да пробвам да ги мариновам по една рецепта, на която попаднах преди броени минути.
Как ли? Ами, за начало трябва да се снабдя с:
- около 450 грама маслини от различни видове
- кората на 1 лимон, свалена от цитрусовия плод на лентички с помощта на белачка
- 2 супени лъжици кориандър на зърна
- около 60 мл зехтин
- 3 сушени дафинови листа
Така. Трябва да измия маслинките, да ги изцедя и да ги комбинирам в подходящ съд. После, в тенджерка, ще сложа лимоновата кора и кориандъра и ще ги полея със зехтин.
Ще загрея съставките на котлона на ниска температура, докато не започнат леко да си къкрят. С готовия сос ще полея маслините и ще ги разбъркам. А отгоре ще ги декорирам с дафиновия лист. Ще оставя цялата тази прелест за около час на стайна температура. После ще я покрия с капак и ще я отпратя директно към хладилника.
Оф, направо нямам търпение да реализирам тази кулинарна процедура. Хайде, отивам!
Ако вие имате подобни маслинови хрумвания, моля, споделяйте ги във фен-страницата ни във фейсбук. Ще ме направите повече от щастлива ;)
Добави коментар