Обожавам тиква! Не е случайно, че тумбестата госпожица редовно присъства в есенното ми меню. Нямам никакви претенции относно консумирането ѝ – мога да я хапвам по всяко време на денонощието. Но нарязването ѝ често ми коства сериозни трудности и си е наистина голямо предизвикателство.
A ако и вие срещате проблеми в изпълнението на тази задача, моля преминете към следващите бързи инструкции:
1) Най-доброто, което може да направите в случая, е винаги да ползвате остър нож при обработката на вкусния плодов зеленчук. Така не само ще ви бъде по-лесно, ами ще стане и доста по-бързо. Колкото по-остър е приборът ви, толкова по-малък натиск ще оказвате върху тиквата, нали разбирате...
2) "Циментирайте" дъската си за рязане. Е, не буквално, де =) Идеята е просто да направите така, че тя да не се мърда наляво-надясно и да възпрепятства работата ви. За целта, може да сложите под нея гумена подложка или... леко влажна хавлиена кърпа. И готово!
inm
3) Бъдете внимателни и фокусирани, за да не се порежете. Най-големите кухненски драми, като цяло, стават, когато човек е разсеян. Действайте бавно – тиквата няма да ви избяга.
4) Започнете разрязването ѝ, като отстраните първо или "главата", или "дупето" ѝ – така ще направите една от повърхностите ѝ по-гладка и стабилна.
5) При добра възможност, "омилостивявайте" тиквата, като я сварявате за половин час, раздробена на по-едри парчета.
Ми, толкова съвети от мен. Вие имате ли проблем с обработката на жълто-оранжевия продукт?
Добави коментар