Много обичаме риба! И си личи: почти всеки ден някой от екипа ни консумира такава, приготвена по всевъзможно различни начини.
Когато я правим на фурна обаче, се изправяме пред проблема с миризмата - особено актуален тогава, когато печем скумрия :)
За щастие, винаги има изход от ситуацията с натрапчивите аромати.
И те са:
- Непосредствено след като приключим с термичната обработка на рибата, първо почистваме вътрешността на фурната с кърпа, навлажнена с вода или с оцет.
- След което пълним тавичка с 1-2 пръста вода и добавяме вътре една чаена лъжичка лимонов сок или бял винен оцет. Оставяме сместа да се погрее за половин час, на ниска температура, като проверяваме периодично дали прозрачната течност не се е изпарила.
- Резервният вариант: слагаме във фурната портокалови кори* и ги оставяме вътре, докато не ароматизират добре.
Е, това са нашите идеи по този въпрос. Какви са вашите?
*Лимонови кори също ще ви свършат работа
Добави коментар