За този неустоим десерт не са ви необходими специални уреди и машини за правене на сладолед, нито трудни за намиране съставки. Имате нужда от точно четири продукта. А най-хубавата новина е, че можете да се наслаждавате на този домашен сладолед много по-често от купешките, понеже е изцяло на растителна основа.
Необходими продукти
3 чаши замразени нарязани ягоди
1/3 чаша кленов сироп (може да се замени с друг подсладител като например бяла, кафява, кокосова захар или агаве)
¼ ч. л. ванилова есенция
1 консерва кокосова сметана от 400 мл.
Начин на приготвяне
Първо нарежете ягодите и ги замразете за мин. 6 часа във фризера. Желателно е дори да ги оставите за през нощта.
След като ягодите бъдат добре замразени, вече можете да пристъпите към направата на сладоледа.
В купичка сипете от сметаната и разбъркайте леко като добавите кленовия сироп и ваниловата есенция. Сипете сместа в блендера и добавете ягодите. Разбъркайте добре в блендера. След това изсипете сместа в подходящ съд и оставете във фризера за 6 часа или за предпочитане е да преседи през нощта.
Извадете от фризера 10 мин. преди сервиране.
Може да сервирате с поръсени смлени ядки, кокосови стърготини или настърган черен шоколад.
Добави коментар