Така. Надяваме се, че с този материал успяхме да ви убедим, че виното не е магическа напитка :) Нещо повече, информацията за здравословните му ползи понякога е нарочно преувеличавана и често – доста подвеждаща.
Не можем да отречем обаче, че то е наистина вкусно и се комбинира прекрасно добре с редица специалитети. Иначе казано, консумирайте го спокойни за здравето си, ама в умерени количества.
А, ако вече сте отворили една бутилка в наша чест, нека ви дадем няколко съвета за това как да съхраните остатъка от съдържанието ѝ. Идеята е следващия път, когато посегнете към нея, да се радвате на същия силен аромат и вкус.
Планът
Според различни специалисти най-добрият начин да запазите качествата на напитката си е, след отваряне, бутилката да се прибере затапена веднага в хладилник. По този начин шансът да се забавят различните химически реакции, резултат от процеса на окисляване, би бил двойно по-голям.
Ъъъъ, признаваме си, че нищичко не разбираме от химия в кухнята, затова не можем да гарантираме абсолютната истинност на това твърдение, но вие сте свободни да го пробвате. Скрийте съкровището си на хладно и вижте как ще му се отрази това.
inm.comДругият вариант е да си осигурите тапа за вино за многократна употреба. Същата имитира корковата запушалка, a основата ѝ може да бъде изработена както от корк, така и от гума и други материали.
Може да бъде закупена поотделно, или в комплект с други полезни джаджи за винена фиеста :)
Е, смята се, че корковата запазва по-добре аромата на напитката, но и "изкуствената" върши добра работа, поне според личните ни наблюдения. Плюс това, с нея се работи доста по-лесно.
И, разбира се, съветът ни е да си купувате качествени вина, защото тогава със сигурност ще бъдете по-мотивирани да ги съхранявате :)
Добави коментар