"...бе забелязал и известна прилика между секса и готварското изкуство. Хората се увличат и по двете, понякога си купуват дебели книги, пълни със сложни рецепти и занимателни картинки, и огладнеят ли достатъчно, започват да творят невероятни пиршества… във въображението си. А за вечеря се задоволяват с пържени яйца и картофки, стига да са свястно приготвени и да има малко салатка от домати.”*
Това е положението, драги. Истината е, че повечето хора четат готварски книги и гледат кулинарни предавания, за да почешат онзи душевен сърбеж, който тероризира една голяма част от населението на планетата. Много от тях обаче използват готварския нож основно за рязане на хляб а във фурната им щастливо живее семейство паяци.
Антония казва, че най-добрият подход в подобен случай е да се започне от простите неща – три яйца, които всеки път се приготвят по различен начин, докато придобиеш усет за това как се комбинират различните вкусове и аромати. Аз пък казвам, че понякога просто трябва да се следват рецепти, стига те да са съобразени с нивото на начинаещия готвач. За щастие точно вчера попаднах на един изключително полезен кулинарен канал в YouTube, който се казва HowToBasic. От самото му име става ясно, че иде реч за базови умения в кухнята. И наистина – авторът на видеата е съумял без думи да демонстрира лесни и бързи начини за приготвяне на почти всяко ястие, за което можете да се досетите в момента. Знам, че и сами можете да се ориентирате в интернет, но бих искал да ви улесня като ви покажа няколко избрани от мен рецепти.
Как се готвят яйца
Да опечем пържола по правилния начин
Всеки обича домашна пица
А за десерт – бисквитки!
Очаровани ли сте? Всякакви допълнителни коментари, мнения и препоръки приемаме на фен-страницата си в клюкарника.
* Тери Пратчет, "Петият слон", ИК "Вузев" — "Архонт-В", 2000, редактор: Весела Петрова, ISBN 954–422–063–1, превод от английски Владимир Зарков
Добави коментар