Вкъщи имам цял чувал с вкусни картофи, домашно производство! Да не мислите, че ще стоя и ще ги гледам. Немислимо. Непрекъснато си търся подходящи рецепти за реализация. А днес попаднах на едно ужасяващо апетитно предложение, на коeто и вие няма да можете да устоите, казвам ви. Предлагам ви да не бършем повече лиги, а да си сготвим.
Ще ни трябват:
- картофи (големи) – броят им зависи от представата на всеки за лакомия :)
- 2 яйца за картоф
- няколко супени лъжички заквасена сметана
- малка шепа настъргано сирене
- малко количество прясно мляко (леко затоплено или на стайна температура)
- сол, пипер на вкус
Така, така. Най-напред, ще измием картофите, ще ги разположим върху хартия за печене в тавичка и ще ги изпечем цели във фурната на висока температура. Целта ни е да омекнат добре. Забележка: от сорта и големината им зависи колко бързо ще станат.
Готовите сладури ще разполовим на две (по дължина) и ще издълбаем внимателно съдържанието на всяка половина с помощта на лъжица, за да се превърнат в нещо-като-купички. Картофена смес ще сложим в подходящ съд. Ще добавим малко прясно мляко, сирене, сол и пипер и ще разбъркаме.
A Beautiful Mess
С получения микс ще запълним краищата на издълбаните картофи, а в средата ще счупим едно яйце. Ако същото не може да влезе в картофената чинийка, просто ще отстраним белтъка и ще оставим само жълтъка, че е по-атлетичен.
A Beautiful Mess
Слагаме тази прелест отново във фурната за няколко минути, за да се сготвят яйцата и да се разтече сиренето. Изваждаме, сервираме ястието леко охладено, гарнирано отгоре с малко сметана, зелен лук, нарязан на ситно (при наличност) и парченце авокадо.
Този кулинарен шедьовър е подходящ за консумация както за закуска, така и за междинна такава, а защо не и за обяд и за вечеря.
Яжте и медитирайте :) А ако искате да готвим редовно, не забравяйте да ни станете приятели във фейсбук.
Добави коментар