Обичате ли специалитети с ориз? Аз - много! Проблемът е, че никога нямам търпение да изчакам белите зрънца да изстинат, ако това се налага. А се налага често :) Отскоро обаче прилагам един чуден метод за скоростно охлаждане на ориза, който решава всички проблеми.
Значи, след сваряване, вместо да остане в тенджерата, веднага го премествам в тавичка, покрита с хартия за печене. Разстилам по цялата дължина на съда обаче. Отгоре покривам с найлоново фолио, за да предотвратя евентуално изсъхване. И това е! За нула време си имам вкусотия, готова за консумация или за допълнителна обработка.
Добрата новина е, че трикът върши отлична работа, ако се приложи и към различни бобови и зърнени култури. Нека ви попитам: вие пробвали ли сте го? А може би си имате собствена техника за бързо охлаждане на ориза?
Е, ще се радвам да се видим във фен-страницата ни във фейсбук, за да поговорим по темата надълго и нашироко.
Добави коментар