О, да! Абсолютни поклонници сме на авокадото.
Тропическият плод е пълен с ценни хранителни съставки и е адски вкусен.
Затова редовно го използваме в кулинарните приключения, а твърде често – и в домашните разкрасителни процедури.
Вие също го обожавате? Е, в такъв случай, нека ви покажем един безсрамно лесен начин за отстраняване на костилката му.
Значи, трикът е следният:
Нарежете сладура по дължина. После с лек удар забийте остър нож* в костилката му така, че острието да застане стабилно в нея.
С помощта на ножа завъртете ядката на място и, хоп!, я издърпайте.
Би трябвало да напусне гнездото си с лекота.
Пробвайте и споделете дали фокусът се е получил =)
*За предпочитане е да ползвате нож с назъбено острие
Добави коментар