Не, че не могат да ви го нарежат безплатно в някои магазини, де. Но е полезно и вие да знаете как става. Нещо повече, не е чак толкова сложно.
Затова запретвайте ръкави и накълцайте смело ананаса, без да се притеснявате много-много. За целта, вземете широк готварски нож (или такъв с назъбено острие) и...
- Отрежете върха на Голямата шишарка и тънко парче от дупето ѝ ;)
- Изправете ананаса във вертикално положение и започнете да отстранявате обвивката му на тънки линии отгоре-надолу, следвайки формата на плода. Използвайте универсален нож, за да премахнете остатъци несвалена кора, ако има такива.
- Когато съблечете сладура напълно, нарежете го по дължина на дебели резенчета. Отстранете сърцевината на последните и накрая ги накълцайте на по-тънки парченца.
inm.com
Имайте предвид, че нарязаният ананас може да се съхранява в хладилник за период от около три дни. Ама не ни се вярва да му дадете толкова време живот. Изяжте го веднага или го споделете с приятел.
Ммм, вкусно, нали?
Добави коментар