Факт. Ако наистина искате да прогресирате в готвенето, първо трябва да усвоите базисните кулинарни техники.
Затова днес възнамеряваме да ви покажем още един малък, но полезен трик. Същият ще ви помогне да нарязвате картофите светкавично бързо, без опасност за пръстите ви.
Значи, когато обработвате подобни – сферични и твърди, зеленчуци е важно да им създавате стабилна основа.
За целта, най-напред отрязвайте тънък слой от едната им страна (по дължина). Така те вече ще си имат гладка повърхност, която ще ползвате за опора при нарязването. Вижте нагледно за какво иде реч:
Другото важно нещо е да ползвате винаги остър нож, както и да осигурявате неподвижност на дъската си за рязане. Сложете хавлиена кърпа под нея и сте готови :)
Е, успех с картофите, ей!
Добави коментар