Както знаете, темата за яйцата ни е любима. Така че няма да се застояваме твърде много върху причината, лежаща зад написването на днешния материал. Цялата истина е, че имаме един милион яйчени истории, които трудно бихме събрали в тритомно литературно произведение :)
Да, факт е, че за неродените деца на кокошките можем да говорим много. А днес ще си позволим да ангажираме вниманието ви върху поредния кулинарен трик. Нека разучаването му започне... сега!
Не знаем за вас, но ние често си приготвяме варени яйца – просто са ни адски вкусни. Верни на принципа, че, за да стигне нещо, то трябва да остане, сваряваме по повече, нали сме предвидливи. А впоследствие ги складираме в хладилник, при суровите.
Как си мислите, че разпознаваме едните от другите? Лесно.
Просто, докато варим хубавците, им слагаме две-три супени лъжици оцет. Той придава специфичен цвят на черупките им и по този начин разграничаването между симпатягите става фасулско.
inm.com
Ми, толкова за яйцата. Ако сте въоръжени с полезни съвети, свързани с кулинарната им обработка, пращайте насам, като коментар под статията :)
Добави коментар