Като една истинска вегетарианка много обичам да си похапвам салата. Всъщност, падам си по почти всички видове, ако трябва да бъда точна :) А в случай, че и вие споделяте страстта ми, вероятно ще оцените следващия супер лесен кулинарен трик.
Той ще ви научи как да отстранявате сърцевината на салата айсберг за нула време, само с едно движение. За да извършите въпросното "чудо", ви трябват силни ръце и твърда, гладка повърхност, върху която да работите.
Как: Хванете една глава айсберг, като се уверите, че сърцевината ѝ сочи надолу. Сега блъснете салатата с всичка сила в стабилна дъска за рязане. Обърнете и... готово :) Би трябвало да сте си свършили работата.
Този трик ще ви бъде полезен, ако възнамерявате да режете много салата, защото ще ви позволи да се справяте с листата по-бързо и по-лесно.
А ето и видео инструктаж, който перфектно илюстрира описваната техника:
Е, опитайте, де!
Добави коментар