Лаваш рулца, които винаги спасяват положението

Лаваш рулца, които винаги спасяват положението

Лавашът, навит на руло с пълнеж от топено сирене (може и обикновено краве) и яйца, е лесно и бързо предястие, което впечатлява с вкус и свежест. Комбинацията от мекия, топящ се пълнеж и тънкия лаваш създава апетитна и балансирана хапка. Традиционният лаваш е хляб с история от над 2000 години, ценен в Кавказ и Близкия изток заради своята универсалност.

Необходими продукти

2 броя лаваш
150 г топено сирене
5 яйца
листа от маруля
1 връзка зелен лук
1 връзка копър
майонеза
щипка сол

Приготвяне

Намажете първия лист лаваш с топено сирене и покрийте цялата повърхност с листа от маруля.

Сложете втория лист лаваш върху марулята и го намажете с майонеза – може да направите мрежа.

Сварете яйцата твърдо и ги настържете на едро ренде. Поръсете върху слоя майонеза и добавете щипка сол.

Нарежете зеления лук и копъра и ги разпределете върху яйцата.

Завийте стегнато на руло, като подгънете краищата.

Увийте рулото във фолио и оставете в хладилник за около час, за да стегне.

Нарежете на порции и сервирайте.

Съвет

Лаваш ролцата са чудесна алтернатива на сандвичи и пица. Те могат да се приготвят предварително и да се сервират като бързо предястие за гости или като лека вечеря.

ключови думи:
лаваш

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Везни
24 септември – 23 октомври