Необходими продукти
2 големи чушки
1 патладжан, нарязан на ивици
400 гр. тиквичка
зехтин
90 гр. домати от консерва
1 с. л. балсамов оцет
400 гр. домати (може и микс от чери и розозви домати)
шепа подправки: босилек, магданоз, див лук
шепа рукола
Начин на приготвяне
В добре загрят тиган изпечете чушките и от двете страни. След това преместете в съд с похлупак или запечатайте с фолио. В същия тиган леко запечете по-голямата част от тиквичките и патладжана, след което прехвърлете в купа и овкусете със зехтина и подправките.
Обелете чушките, нарежете ги и ги добавете към тиквичките и патладжана. Сипете и консервата с домати като леко накъсате доматите с вилица или лъжица. Подправете с оцет и допълнително зехтин по желание.
В друга купа смесете суровите тиквички, доматите, руколата и подправките. Овкусете и поръсете със зехтин.
Можете да сервирате двете салати заедно или поотделно към основното или като лек и много здравословен обяд.
Добави коментар