След като миналата седмица, по съвет на психотерапевта ми, официално приключих с похапването на картофи, тази възнамерявам сериозно да наблегна на другите ми любими кореноплодни зеленчуци, а именно – морковите : )
А предвид вегетарианската ми същност, смятам, че е дошло най-подходящото време за още една различна салата от моркови.
За да си приготвя въпросната вкусотия, ще са ми нужни:
- около 400 грама нахут от консерва, изплакнат и изцеден
- 200 грама моркови, едро настъргани
- 100 грама стафиди
- няколко свежи стръкчета кориандър и магданоз, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица портокалов сок
- 1 супена лъжица лимонов сок
- ½ чаена лъжичка червен пипер
- сол и пипер, на вкус
Процедурата
Ох, прекалено е лесно! В голяма купа се комбинират нахутът, морковите и стафидите. В отделен съд се разбъркват останалите съставки, а приготвената от тях смес се изсипва върху първия, основен, микс. Всичко се разбърква добре и после се бута в хладилник (под похлупак) за около 30 минути, за да се охлади качествено.
Ами, това е. Пробвайте рецептата, ще ви хареса, сигурна съм.
Добави коментар