Не знам дали сте наясно, но има много видове паста ;) Толкова много, че даже сигурно ще ви се завие свят, ако ги видите събрани на едно място.
Това донякъде има опасност да усложни приготвянето ѝ, като ви затрудни в избора на правилния вид. Но спокойно! Ние сме тук, за да ви помогнем.
Трябва да знаете, че най-важното в забъркването на този специалитет е да уцелите с какъв сос си подхожда той.
А може да разберете лесно, ако категоризирате пастата в 4 основни групи, според формата ѝ:
1) Цилиндрична: пенне, макарони, фарфале и т. н. Имайте предвид, че току-що изброените буквално плачат да бъдат окъпани в някой по-тежък сос. Ще го попият - стойте, та гледайте. Че даже ще искат и още ;)
2) Плоска: като папарделле, например. На тези юнаци пък ще им се хареса всеки кремообразен сос, който ви се намира под ръка.
3) Дълга и тънка: спагети, разбира се! Ще се вържат отлично с топинг, в чийто състав има зехтин или домати.
4) Причудлива, с "процепи": просто идеални за зеленчуков сос, който да проникне в "пукнатините" им и да ги направи адски апетитни.
Извод: колкото по-"тлъста" и широка е пастата, толкова по-тежък сос ще ѝ отива. Обратно, тънките ѝ разновидности ще се зарадват на по-лекичък ;)
Хайде сега, хващайте вилиците и да ядем!
Добави коментар