Рецептите за приготвяне на риба плакия за многобройни, но като че ли аз предпочитам традиционната, но приготвена по малко по-мързелив начин.
Времето за приготвяне е около 20-25 минути, но резултатите на финала са повече от невероятни по отношение на вкус и аромат.
За целта са ви необходими цели изчистени риби или филета от предпочитаната от вас риба. Приготвяла съм тази рецепта с червена сьомгова пъстърва, сьомга и обикновена пъстърва.
Необходими продукти за 4 порции:
Thinkstock/Guliver
4 броя среден размер пъстърва
3 домата или консерва от нарязани домати
2 червени чушки
3 скилидки чесън
2 големи глави кромид лук
3 супени лъжици зехтин
1 лимон
черен пипер
куркума
босилек
сол на вкус
Нарежете на едро зеленчуците и ги сложете на дъното на една тава със зехтин. Сложете ги леко да се запекат в предварително загрялата фурна на 200 градуса за около 5 минути, след което извадете
тавата и подредете върху зеленчуците измитите и изцедени то вода риби, които е добре да бъдат посолени. В коремчетата на рибите сложете малко черен пипер, босилек и по няколко кръгчета нарязани
лимони.
Сложете тавата във фурната и печете до пълна готовност. В зависимост от фурната вероятно ще ви отнеме около 15-20 минути.
Сервирайте със сезонна салата и
печени картофки.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Добави коментар