Пролетта е най-благоприятният сезон за разтоварване на организма. Пазарът е пълен с пресни зеленчуци и ако имате време, може да си ги набавите и на добри цени. Тиквичките са един от зеленчуците,
които българинът тачи и приготвя по различни начини. В случая се позоваваме на изпитана рецепта от специализирания сайт gotvach.bg. Всички ги обичаме пържени, но къщата се омирисва, във
фурната стават не по-малко апетитни и уханието е по-приятно.
Необходими продукти
– тиквички - 4 бр.
– яйца - 2 бр.
– моцарела - 100 г настъргана
– кашкавал - 100 г настърган
– сол - 1 щипка
– зехтин - 1 с.л.
Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките и ги почистваме от дръжките. Разполовяваме всяка тиквичка по дължина.
Слагаме около 1 литър вода в тенджера на котлона и я кипваме. Пускаме разполовените тиквички за 15 минути в кипящата вода и ги изваждаме и отцеждаме.
След като се охладят, ги издълбаваме като лодки. Намазваме тавичка със зехтина и подреждаме вътре издълбаните тиквички.
Вътрешността на тиквичките намачкваме в купа. Посоляваме и добавяме яйцата, кашкавала и моцарелата.
Хубаво смесваме и пълним с тази смес тиквичките.
Запичаме бързите пълнени тиквички на фурна на 200 градуса за 15-20 минути до златисто.
Сервираме пълнените тиквички с яйца и сирене топли или студени.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Добави коментар