Спомняте ли си ги ей тези гевреци, които Петя ви направи преди няколко месеца? Страхотни са! Нещо повече, уверявам ви, че няма да сгрешите, ако ги консумирате на открито, на някоя слънчева полянка.
Преди това обаче, може да ги комбинирате с няколко различни съставки, за да станат те още по-вкусни.
Не се майте, ами вземете едно и го разрежете наполовина. Половинките препечете в тостера или директно на котлона. Отгоре ги намажете с масло и сладко от... горски ягодки, например.
Ето друг вариант: покрийте половинките обилно с крем сирене, отгоре подредете парченца сьомга, лентички лук и каперси.
Като трето решение ви предлагам с лъжица леко да издълбаете вътрешността на половинките, която да напълните после с настъргано сирене чедър. Добавете няколко малки кръгчета от кисели краставички и още чедър. Цялата тази прелест тикнете за няколко минутки във фурната, за да позволите на сиренето да се разлигави от кеф. И ето ви мини п-и-ц-а.
Ако искате месна такава, просто добавете нарязана на кубчета шунка или любимо саламче, сирене моцарела, вместо чедър (за разнообразие), а отгоре декорирайте с рукола.
Хайде, на пикника!
Добави коментар