Вкарахте ли в пролетното си меню зеленолистните зеленчуци, както ви препоръчахме преди време, в този материал? Е, супер сте! Бъдете сигурни, че зелените другари ще направят редица добрини за вас.
А ако си приготвяте най-вече салата от тях, нека ви дадем няколко добри идеи, които ще направят увертюрата към вечерята ви още по-вкусна и полезна.
1) Най-напред, отделете време да измиете с внимание листата на свежите герои. Знаем, че е досадно, но е наистина важна процедура. Защото тя ви дава възможност да отстраните изкуствените торове и пестициди по тях.
2) Добре е измитите листа да се обработят и в т. нар. центрофуга за салата, която ги изцежда от водата. А в случай, че не разполагате с подобно кухненско приспособление, в статията на колегата Кирил Русев може да видите с какво да го замените ;)
inm.com3) За да стане по-вкусна и засищаща салатата, препоръчваме ви да добавите в нея продукти с високо съдържание на протеин.
Марулята, например, комбинирайте с няколко твърдо сварени яйца. Тя се чувства добре и в компанията на различни видове риба, между които сьомгата е просто чудесен вариант. Пилешко месо? О, да!
За вегетарианци: супер-зърното киноа, за което може да прочетете повече тук, също се съчетава добре със зелена или салата от спанак. А, както знаете, то е изключително добър източник на растителен протеин.
4) Бъдете предпазливи в овкусяването на специалитета си.
В тази връзка, вместо с калорични сосове, пробвайте да го подправите само със зехтин, с оцет и с различни, любимите ви!, подправки. Сокът на един лимон също е добра идея за целта.
Накрая не пропускайте да сложите и свеж магданоз. Защото той също е много полезен, не се съмнявайте.
Добър източник е на витамин C и на бета-каротин. В него има и солидни дози магнезий и калций – ценни минерали, без които нормалното протичане на редица процеси в организма просто би било невъзможно.
Освен всичко друго, той придава специфичен вкус и аромат не само на салатата, но и на всяко друго ястие. Затова съветът ни е да го използвате редовно в готвенето.
Ами, идва време за вечеря... Спретнахте ли вече салатата? Ако не сте, тук открийте едно супер вкусно предложение.
Добави коментар