Подправките са важни, мили фитуелчета. От правилното им комбиниране или самостоятелно използване (в точните пропорции) до голяма степен зависи успехът на кулинарните ви начинания. Нещо повече, от съществено значение е и начинът, по който ги добавяте в специалитетите :)
"Истинските" готвачи го правят отвисоко, с финес. Не, не! Не се качват на въртолет и не кръжат около манджата, докато сложат пипер и сол вътре. Нито пък използват стълба, макар че на някои с моята височина, например, може и да им се налага ;)
Въпросните кулинари просто издигат ръката леко над тенджерата (или над тавата) и като диригенти посипват с кръгово движение вълшебните съставки. Не с лъжица, директно с пръсти.
Така позволяват на подправките да се разпределят равномерно, а не да се съберат в центъра на ястието. Което означава по-малко излишно бъркане и намаляване на риска от щети по крехкото месо и зеленчуци.
Хоп! Пробвайте следващия път, няма да съжалявате.
Добави коментар