Лещата е чудесен източник на протеин. Често я асоциираме само под формата на супа. За допълнителна доза белтъчини и полезни фибри, можете да направите тази свежа вариация на ориенталската салата "Табуле”.
Необходими продукти
200 гр. зелена леща
1 връзка пресен лук
200 гр. узрели чери домати
1 голяма връзка пресен магданоз
1 голяма връзка пресен джоджен
зехтин
1 лимон
Начин на приготвяне
Измийте добре лещата, след което я сварете в леко посолена вода докато омекне. Изсипете излишната вода и оставете да изстине.
Нарежете лука и подправките наситно и разрежете доматите наполовина.
Смесете вече изстиналата леща с доматите, лука и подправките и около 4 с. л. зехтин (според предпочитанията). Овкусете с лимон, черен пипер и сол.
Добави коментар