През есента несъзнателно все по-често посягам към броколи, карфиол, моркови, всичките видове картофи и зеле. Като че ли на този сезон подхожда свежестта от този вид зеленчуци носещи топлина
и в същото време аромат, специфичен вкус и изключително много витамини и минерали събрани в една малка порция.
Определено не съм от домакините, които се застояват твърде много около печката. Харесват ми бързите, лесните и вкусните рецепти, които носят наслада на сетивата. Ще споделя с вас любимата си
есенно-зимна рецепта за топла салата броколи, която освен че ще приготвите за по-малко от 20 минути ще ви зареди с енергия и настроение.
Спокойно можете да я комбинирате със
суров хрупкав хляб от семена и/или песто от
авокадо.
Необходими продукти за 2 порции:
Thinkstock/Guliver
400 грама
броколи
1 чаена чаша орехи
1 скилидка чесън
1 чаена чаша сушени
червени боровинки
1 лимон
1 супена лъжица зехтин
хималайска сол на вкус
1/2 чаена лъжичка риган
Измийте броколите и ги пригответе на пара за около 10-12 минути, така че отвътре да останат леко сурови. В случай, че нямате тази възможност за готвене на пара ги бланширайте във вряла солена вода
за около 30 секунди. Орехите и червените боровинки е добре да бъдат предварително накиснати във вода за минимум 1 час, след което ги прецедете и във сух тиган заедно с нарязания на ситно чесън ги
запечете за около 2-3 минути. Вече готовите броколи разпределете в две купички и поръсете върху тях орехите и червените боровинки. Накрая ги залейте със соса приготвен от лимон, зехтин, хималайска
сол и риган.
- iNews
- Novinite
- Econ
- Jenite
- Div
- Sporta
- FitWell
- Sportuvai
- Peika
- Programata
- Doctoronline
- News in English
Салата броколи с орехи и червени боровинки
За вкусен и здравословен обяд!
Добави коментар