Обичате или не обичате хляб, важно е да знаете как да го съхранявате с идея да го консумирате винаги с максимално добро качество :)
По този повод, ето 3 бързи съвета за това как да се грижите за въпросния продукт:
- По възможност, купувайте ненарязан хляб. Защото, когато е на филийки (и допълнително - увит в найлон), се "скапва" по-бързо. Нарязвайте от него толкова, колкото ви е необходимо за съответното хранене. Останалата част слагайте с отрязания ѝ край върху дъска или директно върху масата. Този метод ще запази свежестта на комата ви. В краен случай, може да го прибирате и в хартиено пликче.
- Когато искате да го съхраните за по-дълъг период от време, слагайте го в камерата на хладилник или във фризер, като предварително го увивайте хубавичко от всички страни с платнена кърпа. А преди ядене го размразявайте първо на стайна температура, без да го "разголвате". Накрая го слагайте във фурната (отвит вече) за 10-15 минути и го затопляйте.
- Като цяло обаче, избягвайте да държите хляб в хладилник. Защото охлаждането на комата и впоследствие – затоплянето му, причиняват промени в подреждането на молекулите на скорбялата, които пък могат да доведат до по-бързото разваляне на любимия ви продукт.
Е, толкова "хлебни" съвети за днес. Ако вие имате някакви, пращайте ги насам - като коментар под статията, разбира се :)
Добави коментар