Любовта ми към тиквата е безгранична, казвала съм ви го и преди. А понеже тиквеният сезон, поне за мен, е официално открит, посрещам с отворени обятия всякакви идеи и кулинарни предложения, свързани с жълтата познайница.
Междувременно, ще се постарая и аз да ви бъда полезна и ще ви покажа един трик, който ми се струва доста полезен.
Дами и господа, можете съвсем лесно да отстраните семките на тиквата! Направете го с лъжица за сладолед, разбира се :) Така, както е показано във видеото:
Виждате, че мадамата запази тиквеното семе и го опече, овкусено с малко зехтин и подправки, във фурната. Действайте по същия начин в случай, че разполагате с повече време.
Лично аз, бих се фокусирала върху съществената част :)
Надявам се, че кулинарният фокус ще ви бъде полезен. Ще ви чакам във фейсбук, за да похапнем тиква и да поговорим за есента.
Добави коментар