Ако познавате Жоро и Дани толкова добре, колкото аз ги познавам, ще знаете, че:
- Имат невероятно, допълващо се, чувство за хумор. Буквално могат да те разсмеят до сълзи.
- Обичат веселите компании, танците и добрите приятели.
- Обичат се. При това - много.
А откакто живеят заедно, готвят непрекъснато - все хубави манджи. Специално за рубриката ни "Той и тя в кухнята/в тренировката", сладурите ми позволиха да надникна в интимния им свят и споделиха няколко пикантни подробности от кухнята си:
Представете ни се накратко: кои сте вие?
Ние сме Дани и Жоро, казано накратко ;)
Кога беше първият ви път в... кухнята?
Жоро: Първият ни път в кухнята беше доста отдавна - може би преди около 4 години. Тогава си приготвихме аламинути, но с голямо желание и стана много вкусно. Иначе, преди това се подвизавахме в наши си, импровизирани, кухненски кътчета в студентските общежития.
Коя е манджата, която най-много обичате да приготвяте заедно?
Дани: Кюфтенца с пържени картофки със сирене и шопска салата, разбира се :) Макар че е нещо простичко, когато е приготвено с много любов, става невероятно вкусно. А пък ако е и на фона на червено вино и ароматни свещи... Мисля, че са излишни повече коментари.
Какви са предимствата на съвместното кулинарстване? А недостатъците?
Заедно: Да готвим заедно за нас е много приятно занимание. Дори пазаруването е такова. Обичаме да се мотаем в супермаркета, да пълним количката с разни вкусотийки и после да се приберем и да си ги наготвим. Предимствата за нас са в това, че, освен че си поделяме бюджета, прекарваме повече време двамата и наистина се забавляваме. Не виждаме недостатъци - може би единствено този, че единият случайно може да сложи някаква подправка, която другият не обича. А ние много държим на подправките :)
Кой е майстор-готвачът във вашата двойка?
Дани: И двамата сме се специализирали като майстори в нещо. Жоро е спецът по скарата, месото и панирането, докато аз - в спагетите и запечените ястия, а също и в закуските. Понякога си сменяме ролите и става наистина забавно да се видим в малко по-различно амплоа.
Кой е най-ценният кулинарен урок, който научи от нея/от него?
Дани: Може би за мен най-важното беше, че преодолях непоносимостта си при вида на чисто суровото прясно месо и се научих да приготвям ястия с него.
Жоро: Аз пък се убедих, че и най-"простите" и лесни ястия често се оказват много вкусни, ако се готви с желание.
Вярно ли е, че любовта на мъжа минава през корема му? Така ли стоят нещата и с любовта на жената?
Жоро: Мисля, че това определено важи и за двама ни. Откакто живеем заедно, храната или по-точно - готвенето, стана важна част от ежедневието ни.
Как отпразнувахте празника на влюбените?
Заедно: Противно на всички очаквания, не ходихме никъде, нито дори на заведение, а просто си донесохме празника вкъщи. Приготвихме си любимата си вечеря, на свещи и с червено вино. Понякога именно малките и простички неща правят живота супер приятен.
Добави коментар