О, да! Обожаваме чесън. Точно затова го използваме редовно в приготвянето на различни специалитети: тук и тук, например.
След като се научихме как да нарязваме скилидките бързо и лесно обаче, се изправихме пред друг голям проблем – топлинната им обработка на котлона. Признаваме си, че на няколко пъти почернихме дъното на любимия си тиган, преди да разберем следното: чесънът загаря за секунди. Факт.
А това означава, че трябва да се приготвя бързо и сръчно. В този ред на мисли, разумно е да се задушава накрая – след всички други останали продукти. Защото му трябва наистина малко време да омекне и да се сдобие с летен бронзов тен. Миг забавяне и край – превръща се в негърче :)
Нещо повече, колкото по-едро е нарязан, толкова по-добре, защото така рискът от загорели истории намалява.
Всъщност, целите скилидки са най-застраховани от злочестно развитие на ситуацията. Още повече, че те могат да бъдат отстранени от манджата, преди да им се случи неприятна случка.
Е, толкова за чесъна. Ако и вие имате хитри кулинарни идеи, ще се радваме да ги споделяте с нас. Желаем ви достоен край на кулинарната седмица :)
Добави коментар