Джейми Оливър се е постарал да не усетите липсата на животински продукти по време на постите. Плътният и наситен шоколадов вкус на този мус ще засити сладките ви желания. Какаото е изключително полезно и в комбинация със суперхрани като авокадо и кленов сироп се превръща в енергийна бомба.
Продукти:
150 гр тъмен шоколад (плюс допълнително за украса)
2 по-големи узрели авокадо
2 с. л. какао на прах
2 с. л. ванилия
3 с. л. кленов сироп
1 х 160 гр консерва кокосова сметана
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня – можете да видите стъпка по стъпка как това се прави ТУК. Натрошете шоколада в купичката и го оставете да се разтопи, след което оставете настрана да се охлади.
Междувременно разрежете наполовина авокадото и махнете костилката. С лъжичка изгребете вътрешността на авокадото и изхвърлете обвивката. Добавете останалите съставки в миксер или блендер и пуснете да се смесят за няколко секунди. С помощта на шпатула загребете остатъците по страните на миксера и включете отново за няколко секунди.
Добавете и охладения шоколад и за последно пуснете блендера докато сместа стане гладка и кремообразна. След това разделете в шест малки купички и сложете в хладилника да изстине за поне 30 мин. Сервирайте с настърган отгоре тъмен шоколад и свежи плодове.
Добави коментар